L’assegurança de salut com a eina de prevenció

Medicorasse

21 maig 2021

Quan hom contracta una assegurança de salut ho fa pensant a utilitzar-la quan necessiti atenció mèdica. No obstant això, encara que moltes persones ho desconeixen, les cobertures d'una assegurança de salut també poden ajudar-te abans que la malaltia aparegui. La prevenció és una de les millors armes d'una assegurança de salut per a proporcionar una cura extra als seus assegurats.

Cuidar la teva salut no sols és anar al metge quan estàs malalt. Una bona prevenció és tan important o més que una correcta atenció mèdica. Perquè és a través de la Medicina Preventiva -especialitat coberta en algunes assegurances de salut- com pots anticipar-te a problemes greus, com el càncer o el risc coronari. Comptar amb revisions mèdiques i programes de detecció precoç és un dels molts avantatges que pots obtenir per contractar una assegurança de salut. Realitzar revisions preventives és fonamental per a cuidar la salut, millorar la qualitat de vida i detectar a temps possibles problemes per a tractar-los i evitar altres complicacions derivades. Encara que en general es recomana una revisió mèdica anual, segons l'edat, el sexe i l'estat de la salut, les revisions han de ser més o menys periòdiques, sobretot a partir dels 45 anys.

En la revisió mèdica, a través d'una entrevista personal amb el doctor perquè conegui els nostres antecedents mèdics i hàbits de vida actuals, es realitza una exploració general per a valorar l'estat de salut i identificar possibles patologies o situacions de risc que poden evolucionar cap a alteracions de diferents òrgans i sistemes. La revisió se sol complementar amb algunes proves mèdiques com una analítica de sang i d'orina, el mesurament de la pressió arterial, de la capacitat pulmonar i del risc cardiovascular, una radiografia del tòrax i altres proves diagnòstiques que poden variar en funció de l’edat.

Però ni totes les companyies ofereixen cobertura en Medicina Preventiva ni ho fan amb les mateixes condicions i prestacions. 

Depenent de l'edat, algunes companyies compten amb els controls preventius determinats elaborats amb els mitjans i tècniques que estan cobertes per la pòlissa. Dins de les especialitats s'inclouen:

  • Pediatria: control preventiu i de desenvolupament infantil.
  • Obstetrícia i ginecologia: revisió anual per a la prevenció del càncer de mama, cèrvix i endometri.
  • Cardiologia: prevenció, davant el risc coronari.
  • Urologia: revisió anual per a prevenir el càncer de pròstata.
  • Planificació familiar: vigilància i implantació del DIU (tot i que pot ser que el cost del dispositiu vagi a càrrec de l’assegurat). També està inclosa la lligadura de trompes i la vasectomia. A banda, està exclosa la interrupció voluntària de l'embaràs, avortament, i les reduccions embrionàries.

 

També, les asseguradores generen, a través dels seus blocs i aplicacions, tota mena de material divulgatiu perquè els seus clients coneguin no sols les maneres de prevenir malalties sinó també la manera de garantir la detecció precoç en cas que finalment sobrevingui la malaltia.

Abans de contractar una assegurança de salut és important que valoris les teves necessitats. A Medicorasse comptem amb un equip altament especialitzat que t'assessorarà i et guiarà per contractar l'assegurança de salut que s'adapti més bé a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat a rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

MEDICORASSE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb  el Real Decret 3/2020 de 4 de febrer, que transposa la directiva europea de Distribució d’Assegurances privades.