Assegurança de ciberriscos: la seguretat cibernètica del teu negoci

Medicorasse

13 maig 2019

La disrupció tecnològica ha anat desenvolupant-se paral·lelament a un problema derivat de l'ús d'internet: els ciberriscos. Aquelles situacions en les quals ens trobem desprotegits, ja sigui com a empreses, treballadors o individus i on convertim víctimes d'un atac cibernètic en el qual ciberdelinqüents ataquen els nostres ordinadors i servidors produint: danys en el sistema informàtic, robatori d'informació sensible, fugida d'informació, ransomware (infiltrar-se en els sistemes per a danyar o xifrar els arxius, sol·licitant un rescat), phising (suplantació d'identitat d'un lloc web o d'identitat), etc.


Encara que els danys poden venir de fora, a vegades, també poden generar-se des de la nostra pròpia empresa i no només per actes malintencionats d'algun dels nostres empleats sinó també per errors involuntaris. Per a il·lustrar-ho veiem un exemple d'un sinistre de causa interna relacionat amb la protecció de dades personals i els riscos informàtics: una clínica odontològica decideix enviar un correu massiu informant a tots els seus clients d'un canvi de domicili. Per un error de la persona encarregada d'enviar la comunicació, s'envia la comunicació mitjançant un correu electrònic amb còpia oberta a tots els destinataris (en lloc de realitzar una "còpia oculta" o fer ús d’altres sistemes més segurs). Al cap de dos dies que el centre comença a rebre reclamacions de clients que han comprovat com a multitud de desconeguts són coneixedors que ells utilitzen els serveis d'aquest centre, alguna cosa que ells no desitjaven de cap manera.

 

Així, els ciberriscos s’han convertit en una de les principals preocupacions de totes les organitzacions i professionals, especialment després dels atacs maliciosos i casos d'extorsió soferts en els últims anys.

 

Per què hem de plantejar-nos la contractació d'una assegurança de ciberriscos que redueixi el risc i les pèrdues?

Totes les empreses, fins i tot les més petites, estan exposades als riscos cibernètics. Totes gestionen dades de caràcter personal, depenen de sistemes informàtics i xarxes, contracten serveis a tercers i en el núvol, generen i protegeixen la seva propietat intel·lectual i, a més, estan subjectes al compliment d'una normativa sectorial, local, nacional i europea. Per aquestes raons qualsevol empresa, ha de prendre les mesures necessàries per a preservar la seva competitivitat i supervivència cap a incidents cibernètics.

 

Per a cobrir els riscos és necessari contractar una assegurança de ciberriscos que pugui indemnitzar les pèrdues al més aviat possible. Aquestes són algunes de les cobertures que pot oferir una assegurança de ciberriscos:

  • Un servei d’especialistes per actuacions immediates i de contingència.
  • Recuperació de dades.
  • Pèrdues per interrupció del negoci.
  • Responsabilitat per errada de ciberseguretat i privacitat per contingut digital.
  • Incidents de ciberextorsió.

 

A Medicorasse tenim més de 25 anys d’experiència en assessorament en matèria asseguradora. En cas que estiguis interessat en rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

 

MEDICORASE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la Llei 26/2006, de 17 de juliol.