Actualitat Medicorasse

Assegurança de la llar: què fer davant un robatori a casa?

Medicorasse

De vegades, tot i prendre les precaucions oportunes, hem de viure situacions desagradables, com el robatori a casa nostra. Per tal de reduir les molèsties i les pèrdues que això pugui ocasionar, destaquem la importància de complementar l’assegurança de la llar per tal de tenir la màxima cobertura.

 

1. Prevenció

  • No deixis coses de valor a la vista i no tinguis els objectes de més valor a casa si has d’estar fora una temporada.
  • Fes que la casa sembli sempre habitada.
  • Repassa les tanques de portes i finestres.
  • Vigila les xarxes socials, a on pots donar molta informació del que tens i on ets.
  • Instal·la un sistema de seguretat. Alarmes de seguretat connectades a sistemes de vigilància o amb la policia directament.
  • Contracta una bona assegurança de la llar per tal de tenir la màxima cobertura per robatori, que no sempre està inclosa.

Tenir contractada l’assegurança pel continent (l’estructura de l’habitatge) i pel contingut (béns). Has de tenir en compte, les joies, les obres d’art, els instruments musicals i les antiguitats tenen un tractament específic dins de les pòlisses d’assegurances. Moltes pòlisses tenen per defecte una cobertura per joies, però si hi ha peces que superin un determinat valor, és necessari que s’hagin declarat expressament en la pòlissa. Si cal, s’hauria d’ampliar el capital per aquesta partida.

 

2. Telefona a la policia i no toquis res 

El més important és que quan t’adonis que t’han entrat a robar truquis a la policia. Si intueixes que el lladre segueix en l’habitatge surt ràpidament. És important que no toquis res. És fonamental esperar que arribi la policia abans de fer qualsevol moviment dins del teu habitatge.

 

3. Fes un inventari exhaustiu de tot el que t'han sostret

Fes una llista, indicant tot el que ha estat robat. Si disposes de les factures que acreditin el que manca, inclou-les també. La llista que hagis elaborat l’hauràs de portar a la comissaria al presentar la denúncia. Si pel contrari no disposes de les factures, és primordial que aportis fotografies i facis descripcions al més detallades possible. No ha de preocupar-nos no recordar tot allò que ens falta, sempre es pot ampliar o rectificar la informació, que es registrarà com a diligències ampliatòries. Si t’han robat algun document d’identitat oficial, també ho has de comunicar a la policia, per si algú els fes servir per tu. Si trobes a faltar targetes de crèdit o altres suports d’informació financera rellevant, ho has de comunicar a la teva entitat bancària.

 

4. Presenta la denúncia

Amb el número de diligència pots anar a fer la denúncia, que pot ser personalment a la comissaria, per telèfon, o per Internet. Si no és presencial, abans de 72 hores  hauràs d’anar a ratificar-la a la comissaria que triïs.

 

5. Truca a la corredoria

Posa’t en contacte amb la teva corredoria d’assegurances on comprovaran el que està cobert per les garanties de la pòlissa. La corredoria farà la valoració de danys i quantificarà la indemnització dels danys soferts.

 

6. Amplia les barreres de protecció

Una altra cosa important és reemplaçar els sistemes de Seguretat danyats en el robatori (el pany de la porta, si hi ha alguna finestra trencada o una altra via d’entrada a l’habitatge, etc.).

 

Diccionari:

  • Continent: és l'estructura de l'habitatge i els elements de construcció (sostre, parets, finestres, sòl, etc.).
  • Contingut: és allò que hi ha dins de l'habitatge, però no és estructura (electrodomèstics, equips electrònics, mobles, joies, obres d'art).
  • Furt: apropiació d'una cosa aliena, amb ànim de lucre, sense l'ús de la força en les coses, ni intimidació o violència en les persones.

Des de Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, posem al teu abast un equip d’assessors que, de forma gratuïta, t’ajudaran a triar l’opció més adient a les teves necessitats personals. En cas que estiguis interessat en rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

MEDICORASSE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la Llei 26/2006, de 17 de juliol.

Comparteix-ho: