Actualitat Medicorasse

Cinc consells per fer un comunicat d’accident amistós

Medicorasse

Tot i prendre les màximes precaucions, de vegades es produeixen incidents que no es poden evitar. El comunicat d’accident és el document que reflecteix la informació de l’esdevingut en un accident de trànsit i ha de ser degudament emplenat pels afectats en el sinistre.

En el cas d’una col·lisió, la millor solució és arribar a un acord mitjançant una Declaració Amistosa d’Accident (DAA). No obstant això, una quarta part dels comunicats d’accident (“partes”) contenen errors que dificulten la resolució del sinistre. A continuació, Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, t’ofereix cinc consells per emplenar-lo correctament. 

 

  1. Afronta la situació amb calma. Tot i que no és un entorn agradable, és important dedicar-li el temps necessari per arribar a un acord amb l’altra part. Porta sempre al vehicle el número d’assistència per si hi ha una avaria. 
  2. Omple tots els camps amb claredat. No estalviïs en informació. Omple les dades del moment, hora i lloc de l’accident, així com les que fan referència als punts de l’apartat on posa “Vehicle A” que són: assegurat, vehicle, asseguradora i conductor). Disposes d’un apartat d’observacions per a informació addicional que consideris important. 
  3. Descriu correctament l’accident. Segons la maniobra realitzada, cal marcar un dels 17 supòsits reflectits a la DAA en el punt 12 “Circumstàncies”. Si no n’hi ha cap que s’hi ajusti, es deixaran totes les caselles en blanc. 
  4. Para atenció al croquis. El dibuix ha de reproduir correctament el que ha succeït entre els vehicles, incloent-hi els elements de circulació de l’escenari i fletxes que indiquin el sentit de circulació que seguia cada vehicle. 
  5. Signa només si hi estàs d’acord. Un cop signat el comunicat, acceptes la informació omplerta i no és modificable, així que fes-ho només si estàs segur del que conté. La signatura d’un comunicat amistós garanteix la coincidència en les versions dels implicats en l’accident. Aquest acord facilita que la gestió del sinistre pugui efectuar-se en el menor temps possible. 

 

A Medicorasse disposem d’un servei propi de sinistres per donar suport als nostres clients en tot allò que puguin necessitar i per defensar els seus interessos davant les companyies asseguradores. 

Si desitges que et realitzem un pressupost d’assegurança sense cap compromís o vols rebre més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través del formulari següent. 

 

 

MEDICORASSE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la Llei 26/2006, de 17 de juliol.

 

Comparteix-ho: