Actualitat Medicorasse

Mapa de riscos: què és i per què és necessari

Medicorasse

Estar assegurat equival a estar cobert davant  molts imprevistos i, per tant, cal tenir en compte els riscos als quals s'enfronta cada persona en el seu dia a dia per a valorar la idoneïtat de contractar una assegurança amb què fer front a situacions inesperades. 

 

Què és el mapa de riscos?

Conèixer el teu propi mapa de riscos és el primer pas per a adonar-te de la necessitat de disposar d'una bona assegurança, doncs permet detectar d’on poden sorgir fets inesperats. Factors com l'edat, la professió, els compromisos personals o el patrimoni, entre altres, poden ser la causa que sobrevinguin eventualitats per a les quals cal estar preparat. Per això, és recomanable revisar i actualitzar periòdicament el mapa de riscos als quals ha d'enfrontar-se cada persona segons les seves circumstàncies, per a veure si les cobertures actuals de la seva cartera d'assegurances són les adequades, si cal realitzar ajustos o si convé contractar una pòlissa nova i més apropiada a la seva realitat quotidiana.

 

Identificar bé el risc

Del mapa personalitzat de cada persona dependrà la importància que cada assegurança pugui tenir en el seu cas. Les assegurances es poden classificar en diferents grups:

  • Assegurances que et cuiden a tu i a la teva família. El ventall disponible és molt ampli: des de l'assegurança de salut fins a la d'assistència en viatge o les assegurances de vida, accidents, de dependència, baixa laboral o decessos. Les assegurances de protecció familiar ajuden a protegir-te a tu i als teus éssers estimats davant l'impacte econòmic que suposa qualsevol imprevist.
  • Assegurances que cuiden dels teus béns. Aquí s'inclourien l'assegurança de l'automòbil –que és obligatori per a tots–, l'assegurança de la llar i la de locals comercials, entre altres. Aquestes pòlisses cobreixen el patrimoni en front possibles fets accidentals i/o imprevistos (incendi, robatori i d’altres fets) així com davant pèrdues a  conseqüència de fenòmens atmosfèrics o catastròfics.
  • Assegurances vinculades a la responsabilitat personal i professional. No han de subestimar-se les contingències de les quals som, directament o indirectament, responsables. Les pòlisses de responsabilitat civil així com algunes pòlisses de les denominades multirisc (p.e. Llar o Comerç) ofereixen protecció en cas que es provoquin danys a tercers de manera involuntària. Per exemple, una gotera ocasiona desperfectes al veí del pis de baix, la responsabilitat com a cap de família, com a propietari d’un animal domèstic, etc. O una Assegurança de Responsabilitat Civil per l’activitat professional que respon davant de qualsevol incidència de l’exercici de la mateixa.

 

Traçar un mapa de riscos i revisar les assegurances és important i una garantia de prevenció. Els anys passen i les nostres circumstàncies canvien, i aquests canvis, siguin petits o grans, ens poden afectar en l'àmbit econòmic, amb sobrecostos derivats d’una  duplicitat de cobertures, i en una reducció del grau de protecció, ja sigui per exposició a nous riscos o perquè les cobertures contractades estan obsoletes o són insuficients. Per això és tan important fer-se una pòlissa adequada a les necessitats de cadascun, com tenir-les actualitzades a les circumstàncies del moment.

 

Des de Medicorasse , oferim la possibilitat de gaudir gratuïtament d’un mapa de riscos. Un cop realitzat per part d’un assessor expert, t’entregarà un informe detallat del teu grau de protecció actual i les solucions asseguradores necessàries perquè gaudeixis d’una protecció integral adaptada al moment.

Sol·licita el teu mapa de riscos omplint aquest formulari i un assessor et contactarà.

 

Comparteix-ho: