Actualitat Medicorasse

Assegurança de persona clau: has pensat mai què passaria amb la teva empresa si arribessis a faltar?

Key Person

En totes les empreses existeixen persones claus, que són totes aquelles de les quals depèn el seu bon funcionament i que, sense elles, no es podria portar endavant el negoci. La defunció o la invalidesa d'aquesta persona, sigui per la raó que sigui, podria afectar greument la continuïtat de l’empresa.

A qui es dirigeix l’assegurança de persona clau? 

L'assegurança de personal clau (key person) es dirigeix a les empreses que desitgin protegir-se contra els impactes financers ocasionats per l'absència permanent d'un empleat essencial. Consisteix en el pagament d'una indemnització a l'únic beneficiari, que és la mateixa empresa, per causa de l'absència d'un empleat denominat personal clau les activitats del qual són vitals per a l'empresa i per assegurar la continuïtat del negoci.

Beneficis i objectius de l’assegurança de persona clau

En cas de defunció o incapacitat de la persona clau, el pagament de la indemnització a l'empresa li permetrà disposar d'una liquiditat necessària per a:

  • Compensar la pèrdua financera per baixa de vendes i continuar l'operació del negoci fins que es contracti i entreni al substitut per a cobrir les funcions del personal clau absent.
  • Fer front al venciment de deutes prèviament concertats.
  • Enfrontar-se a les eventuals despeses de substitució, reclutament i formació de la persona que la substitueixi.
  • Mantenir la confiança dels seus bancs, proveïdors, inversors, clients, etc.
  • En cas que sigui un accionista, trobar a l'accionista que compri les accions i assumeixi els drets i obligacions que tenia la persona clau.
  • L'empresa podrà deduir el pagament de la prima en la seva declaració d'impost sobre la renda (ISR).

 

Figures de l'assegurança de persona clau

L'esquema de subscripció d'aquesta assegurança és el següent:

  • Prenedor: l'empresa.
  • Assegurat: la persona clau.
  • Beneficiari: l'empresa.
  • Garanties: defunció o incapacitat permanent per qualsevol causa.

 

Com t’ajuda Medicorasse?

És essencial que els negocis de tots els sectors i dimensions analitzin les inquietuds sobre persones clau quan avaluen els seus riscos. El personal clau és únic, forma part d’aquest anàlisi i ha de ser estudiat per a determinar la magnitud del risc i fer el càlcul de la indemnització que ha d'assegurar la pòlissa a contractar.

 

A Medicorasse comptem amb un equip altament especialitzat que avaluarà les circumstàncies de la teva empresa i t'assessorarà i et guiarà per contractar l'assegurança de personal clau que s'adapti a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat a rebre més informació de forma gratuïta i sense compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor et contactarà.

Medicorasse, Correduría de seguros del CMB S.A.U. NIF A-59498220. Domicili social: Pg Bonanova 47, 08017 Barcelona. Clau de la DGSFP J0928. Pòlissa de Responsabilitat Civil i capacitat financera d'acord amb l’art. 157 del RDL 3/2020, de 4 de febrer, de transposició de la Directiva (UE) 2016/97, sobre la distribució d’assegurances.

 

Comparteix-ho: