Actualitat Medicorasse

Assegurança de la llar: com calcular el valor del continent i contingut

Medicorasse

L’habitatge és un dels nostres béns més preuats i el que més dubtes genera a l’hora de contractar una assegurança.  És per això que abans de contractar-la és important fer una bona valoració del continent -l'habitatge pròpiament dit- i del contingut -tot el que tenim en la nostra llar: mobles, electrodomèstics, obres d'art, roba, joies.  No només és important valorar bé el continent i el contingut del teu pis o casa perquè podries estar pagant de més sinó també perquè podries estar no valorant els riscos i que per això la teva pòlissa seria incompleta.

Contingut i continent 

L'assegurança de llar té unes cobertures bàsiques:

  • El continent: són tots els elements que componen l'estructura física de l'habitatge o edifici. Estem parlant de la parets, la teulada, el sòl, les canonades, moqueta, pintura… En definitiva, totes les parts que no es poden extreure de la casa sense danyar l'edifici. 
  • El contingut: són tots els objectes que es troben dins de l'habitatge i que pertanyen a l'assegurat. Joies, mobles, electrodomèstics, objectes electrònics, quadres, roba… formen part del contingut. Són tots els béns que caurien de la casa si li donéssim la volta.

Com calcular el contingut i el continent

En el cas del continent, no és comú que els clients coneguin el valor de l'estructura del seu habitatge. Per això les asseguradores solen oferir una estimació. A diferència de quan comprem un habitatge, el preu que se subscriu no és el valor actual, sinó el preu que costaria reparar els danys produïts. Es calcula multiplicant els metres quadrats de superfície construïda pel cost mitjà de la reconstrucció d'un habitatge de similars característiques. L'única cosa que no s'assegura és el valor del sòl perquè encara que l'habitatge es destrueix, el propietari continuarà sent l'amo del sòl sobre el qual estava construïda, i no perdria el seu valor (tampoc es considera el valor d’especulació en la compra-venda de l'habitatge).

Pel que fa al contingut, és important fer una taxació justa i ajustada dels béns de valor que tenim a la nostra casa perquè si el valor és inferior al real, en cas de sinistre la indemnització serà proporcional al valor declarat.  És important conèixer quins objectes tenim a casa per a poder estimar el seu valor i assegurar-los amb l'assegurança de llar més adequada.

Fes un inventari del contingut de la teva casa i calcula el seu valor per a aconseguir l'assegurança de llar que més s'ajusti a les teves necessitats. I fes-ho habitació per habitació, perquè no se t'oblidi res, fins a completar tot l'habitatge, la qual cosa et donarà el valor total que has d'assegurar.

Objectes especials 

Les joies i altres objectes de valor generalment tenen un tractament a part dins de la pòlissa i poden quedar assegurats. A l'hora d'assegurar els objectes de valor especial aquests són tarificats per les companyies pel valor real i per les mesures de seguretat de què disposi l'immoble (per exemple, que la casa compti amb mesures de seguretat o estiguin guardats en una caixa forta). En qualsevol cas sempre és recomanable guardar fotografies, taxacions i factures d'aquest tipus d'objectes per a poder provar la seva autenticitat davant les companyies d'assegurances arribat el moment del sinistre.

Infraassegurança i sobreassegurança

El valor que atorguis al teu contingut determinarà l'indemnització que pots rebre de la teva asseguradora si les teves pertinences tenen un contratemps (que es cremin, s'inundin, siguin robades, etc.); per això és tan important fer bé els càlculs, perquè si et quedes “curt” pot ocórrer el que es denomina com infrassegurança (és a dir, que els teus béns estiguin assegurats per un valor inferior al seu cost en el mercat) i llavors la indemnització no cobrirà la totalitat dels danys soferts. En el costat contrari se situa la sobreassegurança que es produeix quan valorem per damunt l'import del nostre contingut. En aquest cas, el principal efecte és que pagaràs un preu per la teva assegurança molt superior al que realment hauries de pagar.

 

Des de Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, posem al teu abast un equip d’assessors que, de forma gratuïta, t’ajudaran a triar l’opció més adient a les teves necessitats personals. En cas que estiguis interessat en rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

MEDICORASSE CORREDURIA DE SEGUROS DEL COL·LEGI DE METGES DE BARCELONA,  SAU. NIF A-59-498220. DGS, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la llei 26/2006, de 17 de juliol.

 

Comparteix-ho: