Actualitat Medicorasse

L'assegurança de salut amb reemborsament de despeses

Medicorasse

L'assegurança de reemborsament de despeses és una modalitat d'assegurança de salut, que permet triar el metge i els especialistes, fora del quadre mèdic de l'entitat, però té les seves particularitats a l'hora d'utilitzar-ho.

Habitualment, quan contractem una assegurança mèdica, se'ns proporciona el quadre mèdic amb la relació de facultatius i centres mèdics que tenen acord amb la companyia asseguradora. El pacient ha de cenyir-se a aquest llistat sense tenir la possibilitat d'optar per un altre metge o hospital, tret que ho faci de forma privada corrent amb totes les despeses. Però, què passaria si un assegurat desitgés triar a algun metge o centre que no figuri en l'esmentat quadre?

L’assegurança mèdica de reemborsament és una modalitat mitjançant la qual l'assegurat pot optar a un centre o metge del quadre mèdic de la companyia –sense haver de fer front a cap pagament- o adreçar-se a un metge que no pertany a la companyia abonant la factura al facultatiu o centre i, posteriorment, la companyia li reemborsa un percentatge d’aquest import. D'aquesta manera l'assegurat té total llibertat en la seva elecció. El reemborsament d'aquesta consulta per part de la companyia asseguradora acostuma a ser parcial segons el contractat en la pòlissa. Solen cobrir el 80% o el 90% de les despeses depenent del tipus d’acte. 

A més cal tenir present que les modalitats de reemborsament acostumen a ser d’àmbit mundial –sempre que no es traslladi la residència a l’estranger- i per tant permeten la visita amb un facultatiu d’un altre país.

L'assegurança mèdica de reemborsament cobreix, igual que les de quadre mèdic concertat, les consultes, proves i tractaments, hospitalització i també assistència en viatges. Aquestes assegurances solen tenir un límit màxim anual de despeses i uns límits segons el tipus d’acte mèdic. El límit màxim cobert dependrà de cada companyia.

 

Punts a tenir en compte a l'hora de triar, o no, una assegurança de reemborsament

Circumstàncies familiars, laborals, geogràfiques i per descomptat personals ens marquen la decisió de contractar l'una o l'altra modalitat:

  • Família amb fills: cal tenir en compte que si triem la modalitat de reemborsament el cost s'eleva enfront d'una assegurança de quadre mèdic que cobreix perfectament la majoria de les seves necessitats. En el costat contrari, una unitat familiar formada per només una persona o la seva parella, podrà assumir amb major facilitat el major cost de l'assegurança de reemborsament.
  • Residència estable o persona que viatja molt: si tenim una residència estable en una ciutat o zona i el nostre quadre mèdic cobreix  les nostres necessitats mèdiques, l'assegurança de reemborsament no serà necessari en la majoria dels casos. Diferent és a l'assegurat que es trasllada amb freqüència de domicili, ja sigui al llarg de l'any per motius professionals o fins i tot canviant de residència (sempre que no sigui a l’estranger) pels mateixos motius diverses vegades en la seva vida. En aquests casos, saber que no tindràs problema de cobertura mèdica sense haver de preocupar-te del teu quadre mèdic augmenta els avantatges de l'assegurança de reemborsament. En qualsevol cas, un canvi de residència s’ha de comunicar a la companyia.
  • Preferències amb algun metge: finalment, estan per descomptat les vinculacions o preferències personals. Al llarg de la vida acumulem tota una sèrie d'experiències o vivències i les relacionades amb la salut estan entre les més importants. El quadre mèdic de les companyies pot variar i el nostre metge o centre de referència pot deixar de col·laborar. Amb l’assegurament amb reemborsament sempre el tindrem cobert dins dels límits establerts en la pòlissa.

 

Abans de contractar una assegurança és important que valoris les teves necessitats. A Medicorasse tenim més de 25 anys d'experiència i comptem amb un equip altament especialitzat que t'assessorarà i et guiarà per contractar l'assegurança que s'adapti més bé a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat en rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

MEDICORASSE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la Llei 26/2006, de 17 de juliol.

 

Comparteix-ho: