Actualitat Medicorasse

Per què és important tenir una assegurança de viatge d’esquí?

assegurança esquí, esports, aventura

Segons l’Asociación Turística de Estaciones de Esquí y Montaña (ATUDEM) la xifra de visitants a les estacions d'esquí i muntanya a Espanya ascendeix als 5,67 milions durant la temporada 2018-2019, la segona millor xifra des de 2010. Els esports de neu desperten moltes passions però els que els coneixen bé, saben que també poden comportar molts riscos: les lesions entre els amants de la pràctica esportiva en la neu. Només els costos de repatriació poden ascendir a importants sumes de diners que no són sufragades per l'estació d’esquí -no ens cobreix el rescat, ni els primers auxilis, ni el trasllat en ambulància- sinó que és la persona afectada la que ha de fer-se càrrec dels costos, tret que disposi d'una assegurança de viatge d'esquí.  

Dins de les cobertures necessàries de les assegurances d’esquí, és fonamental que estiguin incloses les que s'encarreguen de protegir a l'assegurat en cas de sofrir un accident: rescat en pista, assistència sanitària i despeses mèdiques, i la responsabilitat civil.

 

Rescat a pista

Per a la majoria d'esquiadors, una cobertura imprescindible és la de rescat a pista. Aquesta cobertura cobreix els costos ocasionats per la cerca i el rescat de l'assegurat a les pistes de les estacions,  així com el trasllat de l'assegurat fins al centre mèdic o l'hospital més pròxim.

Però, a més d'això, l’assegurança pot incloure altres cobertures com el reemborsament del forfait pels dies que no s'hagi pogut fer ús d'ell, o de les classes d'esquí no gaudides si es pateixen lesions i fins a un límit.

 

Assistència sanitària i despeses mèdiques

Si un esquiador té un accident i es fa mal, per exemple, en el turmell, probablement necessita assistència mèdica, així com sotmetre's a determinades proves, com poden ser radiografies. Si tot això es fa en la pròpia estació, el sistema públic sanitari no es farà càrrec de les despeses. En canvi, en disposar d'una assegurança d'esquí amb la cobertura d'assistència mèdica, l'asseguradora seria l'encarregada de cobrir aquestes despeses i altres derivats d'això com l'enviament de medicaments, el cost de les crosses (si han estat prescrites per un metge) o la prolongació d'estada a causa de necessitats mèdiques.

A més d'això, l'assegurança d’assistència en viatge d’esquí també sol cobrir el desplaçament d'una persona per a acompanyar a l'assegurat, les despeses d'estada d’aquest, així com el trasllat dels malalts o les despeses de repatriació. En el moment de valorar les cobertures d’una assegurança de viatge d’esquí, s’ha de tenir en compte:

 

  • Quins conceptes s’hi inclouen: despeses farmacèutiques, metges, actes quirúrgics, d'hospitalització, crosses, etc.
  • Límits econòmics establerts per a cada concepte.
  • Possibles diferències entre països quant a límits econòmics de les cobertures. 
  • Si s’exclou algun servei.
  • Si s’apliquen franquícies.
  • Responsabilitat civil privada (RC)

 

Responsabilitat civil privada (RC) 

Quant a l'esquí, tot i que està considerat un esport de risc, contractar una cobertura de RC no és obligatori. En canvi, sí que pot arribar a ser molt recomanable, ja que la pràctica d'aquest esport pot suposar no sols un perill per a la pròpia persona, sinó també per a unes altres. La cobertura de responsabilitat civil privada en pistes protegeix a l'assegurat, de manera que l'asseguradora es fa càrrec (dins dels límits indicats) del pagament de les indemnitzacions que es determinin en aquests casos.

Un exemple bastant comú és que un esquiador xoqui o tingui un accident amb una altra persona. En el cas que això succeeixi, el causant pot haver de fer-se càrrec de les despeses que ocasioni al tercer en el cas d’haver-hi denúncia i responsabilitat. Dins de les despeses, podria incloure's les d’assistència mèdica, els trasllats a l'hospital, rehabilitació, i fins i tot repatriació de la persona afectada, entre altres coses. Una suma important de diners, que en cas de no comptar amb la cobertura de responsabilitat civil, hauria d'assumir el causant de l'accident.

 

Abans de contractar una assegurança és important que valoris les teves necessitats. A Medicorasse tenim més de 25 anys d'experiència i comptem amb un equip altament especialitzat que t'assessorarà i et guiarà per contractar l'assegurança que s'adapti més bé a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat en rebre més informació de forma gratuïta i sense cap compromís, et convidem a omplir el següent formulari i un assessor especialista et contactarà.

 

MEDICORASSE, Correduría de Seguros del C.M.B, SAU. NIF A-59498220. DGSFP, clau J-928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb la Llei 26/2006, de 17 de juliol.

 

Comparteix-ho: