Actualitat Medicorasse

Cobertures que cobreix la meva assegurança de llar fora de casa

Medicorasse

Tenir una assegurança de llar que protegeixi la nostra casa davant possibles imprevistos és una opció molt recomanable, però el que pocs saben és que una assegurança de llar també pot oferir cobertures enfront d'alguns fets que poden succeir fora de l’habitatge. No obstant això, és important destacar que no totes les pòlisses d’assegurança per a la llar ofereixen les mateixes cobertures a fets succeïts fora d'ella. En aquest sentit, algunes de les cobertures de l'assegurança de llar que es poden utilitzar fora de l’habitatge assegurat  són les següents:

Cobertura per Responsabilitat Civil

La cobertura per Responsabilitat Civil es fa càrrec de situacions succeïdes dins de l'habitatge o la llar, però que afecten tercers que es troben fora d'ella. Un exemple ben clar és la situació on una aixeta mal tancada inunda la casa d'un veí. En aquest cas, el propietari de l'habitatge és civilment responsable de pagar una indemnització pels danys ocasionats, però en cas de comptar amb una pòlissa amb la garantia de Responsabilitat Civil, l'assegurat no hauria de fer-se càrrec del cost de la reparació dels danys. Però pot succeir una altra situació, com per exemple que un dels nens que viu a la casa trenqui el cristall de la finestra d'un altre habitatge mentre jugava al futbol al carrer. En aquest cas, el nen també està assegurat i serà la pòlissa de llar la que es faci càrrec dels costos de reparació.

Cobertura per Responsabilitat civil per a vehicles de mobilitat personal

Amb l'auge dels patinets elèctrics, bicis elèctriques i altres vehicles de mobilitat personal s'ha creat aquesta cobertura per a atendre contratemps que ocasions en la via pública. Si causes danys a altres persones amb un d'aquests aparells, estaràs atès per la teva assegurança. També està dins d'aquest apartat l'assegurança per a propietaris i usuaris de bicicletes sense motor, cadires de rodes elèctriques i vehicles tipus escúter per a ús per persones amb mobilitat reduïda i altres vehicles sense motor que no tinguin la consideració de vehicles de mobilitat personal, així com per a embarcacions de rem o a pedal.

Despeses sanitàries en viatges

Una altra cobertura interessant és la que proporciona assistència en viatges. Molta gent sap que quan pagues un viatge amb una targeta bancària hi ha una assegurança per si sorgeixen urgències sanitàries durant el viatge. Doncs bé, aquesta mateixa cobertura la poden oferir també les assegurances de llar.

Cobertura de robatori i furt fora de la llar

No totes les pòlisses la contenen, però les que sí, solen cobrir les situacions de robatori o de furt dels habitants de la llar que hagin succeït en la via pública. Quan el robatori es produeix al carrer i hi ha intimidació o violència, l'assegurança de llar podria cobrir-nos. En aquesta mena de cobertures les companyies asseguradores solen establir imports màxims o limitacions, però així i tot és important avisar a l'assegurança si hem sofert un atracament. Generalment, aquestes cobertures no sols cobreixen si l'atracament et succeeix a la teva ciutat, sinó també si ocorre en altres parts del territori nacional, o fins i tot en alguns països d'Europa.

Cobertura d'ús fraudulent de targetes de crèdit

Algunes assegurances d'habitatge cobreixen també l'ús fraudulent de les targetes de crèdit, ja sigui per robatori, furt o clonació. No obstant això, cal destacar que té també importants limitacions i que potser la indemnització que es rebi sigui menor que l'import gastat.

Cap habitatge és igual a l'altre, i les diferents ciutats o localitzacions compten amb diferents problemàtiques. Per aquesta raó, abans de contractar una assegurança de llar, hem de tenir en compte els següents tips o consells:

  • Examinar la cobertura. Ha de ser-nos útil i, sobretot, tenir en compte els topalls indemnitzatoris i els requisits per cobrar cadascun dels sinistres coberts. És fonamental examinar la lletra petita amb deteniment.
  • Valorar correctament els béns coberts, tant els continguts en la llar com l'habitatge mateix. Si els sobrevalorem, pagarem una prima molt més alta, i si els infravalorem, en el cas que sofrim un sinistre, la indemnització no arribarà per reemplaçar-los.
  • Examinar les condicions de la defensa jurídica en cas de problemes legals ocasionats per sinistres produïts en la llar i que afectin tercers.
  • Realitzar una comparativa dels preus de les assegurances només quan tinguem en ferm la cobertura que desitgem per a la nostra llar.

 

A Medicorasse, com a especialistes en el sector assegurador, posem a la teva disposició assessors personals que faran una avaluació gratuïta de les teves necessitats mitjançant un estudi individualitzat, amb l’objectiu d’identificar els riscos als quals pots estar sotmès i oferir-te la millor assegurança per a la teva llar. Sol·licita més informació sense compromís omplint el següent formulari.

 

Comparteix-ho: