Actualitat Medicorasse

L'assegurança gratuïta d’UNESPA ha fet costat a 5.000 professionals afectats per la COVID-19 i familiars

Medicorasse

  • El sector assegurador ha donat cobertura amb indemnitzacions per defunció i per hospitalització per valor de 8,4 milions d’euros
  • 107 asseguradores participen en el fons solidari de l'assegurança, que segueix actiu, per combatre la pandèmia i pal·liar les seves conseqüències

 

Un grup de 107 asseguradores ha protegit, des del 14 de març de 2020 i fins al 31 de març de 2021, més d'un milió de professionals de centres sanitaris i residències a tot Espanya a través d'una assegurança gratuïta de vida i de subsidi per hospitalització que ha fet possible donar cobertura a prop de 5.000 persones de manera gratuïta, segons el balanç fet per l'Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA).

Malgrat que aquesta assegurança per al personal de centres sanitaris i residències ja ha deixat d’estar vigent des del passat 31 de març, aquelles persones que compleixen els requisits o els seus hereus (en el cas de defunció) poden encara sol·licitar les prestacions sempre que l’hospitalització o la defunció es produís en el període de vigència de la cobertura (consulteu aquí més informació).

Segons UNESPA, s’han pagat indemnitzacions a prop de 5.000 persones. Les famílies de 143 professionals que van morir per la COVID-19 han percebut 4,3 milions d'euros, a raó de 30.000 euros per defunció. Altres 4,1 milions d'euros corresponen a les indemnitzacions per subsidi per hospitalització lliurades a 4.487 treballadors, els quals van rebre 100 euros al dia, sempre que l'estada hospitalària superés els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes.

Per tal de poder fer front a aquestes indemnitzacions, les asseguradores van constituir un fons de 38 milions d’euros en els primers dies de la pandèmia. El romanent d'aquest fons solidari es destinarà a donar suport a la recerca de la COVID-19 i a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia.

L'assegurança solidària va oferir protecció als treballadors dels següents centres:

- Centres hospitalaris públics (incloent-hi hospitals de campanya i hotels medicalitzats dependents d'hospitals o de les comunitats autònomes), centres de salut i consultoris d'atenció primària públics, serveis públics d'urgències i emergències (112/061), hospitals i clíniques privats amb serveis d'urgències i d'hospitalització i serveis d'urgències i emergències dependents d'aquests hospitals o clíniques privades.

- Residències de gent gran, públiques o privades.

- Residències per a persones amb discapacitat, públiques o privades (residències per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, per a persones amb paràlisi cerebral, per a persones amb autisme i centres de salut mental).

 

Des del Col·legi de Metges de Barcelona i Medicorasse, la corredoria d'assegurances del Grup Med, hem activat els instruments oportuns per donar servei als beneficiaris d'aquest fons aportat per les companyies asseguradores. 

Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb els assessors de Medicorasse al 93 56 88 70/900 10 11 30 o per correu electrònic a sinistres@med.es / medicorasse@med.es.

 

Comparteix-ho: