Actualitat Medicorasse

Consells per contractar una assegurança de salut

Medicorasse

A l’hora de contractar una assegurança de salut, s’han de tenir en compte alguns aspectes rellevants tant del que ofereix com del que limita cada pòlissa per tal de poder triar la que millor s'adapta a les necessitats de cada cas. Repassem els fonamentals:

1. Primes: quota  a pagar de l'assegurança 

  • La prima pot incrementar anualment per l’edat de l’assegurat, pot ser cada any o pot anar per trams d’edat. 
  • Si la pòlissa és o no amb copagament (quantia a pagar pel prenedor per cada acte mèdic realitzat). 
  • Si s’apliquen descomptes per nombre de membres d’una mateixa família en el moment de contractar.

2. Cobertures: serveis o garanties incloses en l'assegurança 

  • Conèixer les cobertures i serveis de l’assegurança: el quadre mèdic, les especialitats mèdiques, proves i tractaments específics. 
  • Si la pòlissa contempla  serveis addicionals  com alguns actes no coberts als quals es té accés pagant un preu especial.
  • Conèixer les  carències que apliquen a algunes cobertures:  períodes de temps prefixats i comptats des de la data d’efecte en els quals no són efectives algunes cobertures de l'assegurança de salut.
  • Conèixer les exclusions de l’assegurança, aquella assistència o servei que no està cobert.

3. Metges i centres: quadre mèdic i centres assistencials

  • Saber si és una assegurança de quadre mèdic  o de reemborsament. Si és de quadre mèdic concertat, comprovar si els metges de referència de l’usuari formen part d’aquest.
  • Quins centres hospitalaris o mèdics  estan concertats per saber si són els que s’esperen o necessiten.

4. La cobertura geogràfica

  • Per norma general, les mútues de salut ofereixen cobertura sanitària nacional. No obstant això, per tal d’evitar sorpreses, és convenient comprovar que l’assegurança de salut cobreix fora de la província o comunitat autònoma on es resideix perquè de vegades pot passar que no disposin de quadre mèdic en determinades zones o que aquest sigui molt reduït.
  • En el cas que es viatgi amb freqüència a l’estranger, veure quina cobertura ofereix l’assegurança per si cobreix o no aquesta necessitat.

 

A més d’aquests aspectes, també hem de prestar especial atenció a altres consideracions com les preexistències, ja que en termes generals, les malalties prèvies a la contractació no estan cobertes. En el moment de la contractació haurem d’emplenar un qüestionari de salut per tal  que la companyia conegui l’estat de salut del sol·licitant i valori l’acceptació o no de la seva sol·licitud o en quines condicions.

A l’hora de protegir i cuidar la nostra salut, és important tenir la tranquil·litat d’estar protegit i tenir accés a una resposta àgil. Cal tenir present que no totes les assegurances de salut són iguals i és important trobar la que s’adapta millor a les  nostres necessitats. 

Medicorasse,  com a corredoria especialista en salut, treballem amb les companyies líders i comptem amb un equip que t'assessorarà i et guiarà per contractar l'assegurança de salut que s'adapti a les teves necessitats entre tota l’oferta del mercat. Sol·licita més informació omplint el següent formulari i et contactarem.

Medicorasse, Correduría de Seguros del CMB S.A.U. NIF A-59498220. Domicili social: Pg Bonanova 47, 08017 Barcelona. Clau de la DGSFP J0928. Pòlissa de Responsabilitat Civil i capacitat financera d'acord amb l’art. 157 del RDL 3/2020, de 4 de febrer, de transposició de la Directiva (UE) 2016/97, sobre la distribució d’assegurances.

 

Comparteix-ho: