Actualitat Medicorasse

Què són els ciberriscos, com afecten les empreses i com protegir-les

Medicorasse

La ciberdelinqüència està en ple creixement, i totes les empreses, grans o petites i de qualsevol sector, estan al punt de mira. L’exposició a la xarxa de les dades i de les infraestructures informàtiques ha fet que el ciberdelinqüents es fixin en les empreses com a font de robatori de dades i ciberextorsió, i d’aquesta manera la ciberdelinqüència ha esdevingut una de les activitats delictives que genera mes ingressos fraudulents.  

Aquests atacs poden provenir de qualsevol indret del món i troben la seva via d’entrada per tot tipus d’escletxes, canals i dispositius electrònics: ordinadors, servidors, mòbils, tauletes, etc. Un atac de ciberdelinqüència pot malmetre el correcte funcionament dels equips i les xarxes, comprometre dades personals i informació confidencial o fins i tot afectar la viabilitat econòmica o logística del propi negoci. 

 

Principals atacs cibernètics

Existeixen moltes tipologies d’atacs cibernètics, però els més populars i nocius per a les empreses són:

  • Ransomware: els atacants encripten les dades de les empreses i deixen sense accés als fitxers i programes que són necessaris per l’activitat diària, forçant les víctimes a pagar un “rescat” per poder continuar amb la seva dinàmica empresarial.
  • Usurpació d’identitat: també anomenada phishing, aquests atacs aconsegueixen enganyar els empleats per tal de provocar transferències de diners cap als comptes dels ciberdelinqüents.

 

Com afecten els ciberriscos a les empreses?

Actualment els riscos cibernètics són més perillosos que els riscos convencionals, ja que ocasionen danys més elevats en la salut financera i el benestar de les empreses. Les principals conseqüències d’un ciberatac són:

  • Pèrdua financera: els ciberdelinqüents demanen un rescat econòmic per tal de resoldre el problema generat. 
  • Paralització d’activitat: si una empresa és víctima d’un atac cibernètic, pot aturar el negoci de tal manera que suposi un cost econòmic afegit.
  • Pèrdua de dades.
  • Responsabilitat de dades de tercers.
  • Pèrdua de reputació i de valor de marca: es dóna als clients una mala imatge que pot afectar la visió que tenen de l’empresa o servei.

 

Com es pot protegir una empresa dels ciberriscos

La ciberdelinqüència evoluciona a gran velocitat i, per tant, els ciberriscos són difícils de preveure. El que sí està en mans de les empreses és protegir-se per reduir al mínim els danys ocasionats i poder gaudir de tranquil·litat en cas de sinistre a través d’una assegurança de ciberriscos.

 

A Medicorasse, com a experts en assegurances, avaluem les necessitats de la teva empresa i, segons aquestes, cerquem entre totes les opcions del mercat l'assegurança adequada per al teu negoci. A Medicorasse treballem amb les companyies líders i comptem amb un equip que t'assessorarà i et guiarà per contractar una assegurança de ciberriscos que s’adapti a la teva empresa, sigui de la mida i sector que sigui. Sol·licita més informació sense compromís omplint el següent formulari i contactarem amb tu.

 

Medicorasse, Correduría de Seguros del CMB S.A.U. NIF A-59498220. Domicili social: Pg Bonanova 47, 08017 Barcelona. Clau de la DGSFP J0928. Pòlissa de Responsabilitat Civil i capacitat financera d'acord amb l’art. 157 del RDL 3/2020, de 4 de febrer, de transposició de la Directiva (UE) 2016/97, sobre la distribució d’assegurances.

 

Comparteix-ho: