Actualitat Medicorasse

Ciberriscos: Per què el teu negoci necessita una assegurança?

Medicorasse

La digitalització ha portat grans avantatges per a tots els sectors, però també nous riscos que cal entendre. Els ciberriscos ja no són només un problema de les grans corporacions! Per això t’expliquem els principals motius pels quals és important protegir el teu negoci. 

 

Ús diari de correu electrònic i dispositius mòbils

Aquests recursos són essencials per a la productivitat i la connectivitat d’avui dia, però també et fan més vulnerable als ciberatacs. Un simple clic en un enllaç malintencionat pot obrir les portes a programes nocius que entren als teus sistemes o al robatori de dades. De fet, dos de cada tres incidents reportats s'originen per errors humans. Així que, encara que la teva empresa compti amb una bona protecció informàtica, no està fora de perill. La formació i conscienciació dels empleats són essencials, però també cal prevenir amb una protecció asseguradora adequada. 

 

Pèrdues per la paralització del negoci

Un atac als sistemes del teu negoci pot paralitzar totes les operacions informàtiques, des de les comunicacions al servei als clients. Això no només pot implicar pèrdues econòmiques immediates per la inactivitat, sinó també possibles despeses addicionals per restaurar els sistemes i recuperar les dades.

 

Sancions per incompliment del RGPD

El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) estableix normes estrictes sobre com les empreses han de gestionar i protegir les dades personals. Un incompliment, sovint resultat d'un ciberatac, pot comportar sancions molt elevades. Això és especialment preocupant en el sector mèdic i sanitari, ja que es treballa amb dades de caràcter sensible i per això és un dels que compta amb sancions més altes. 

Les despeses associades a aquestes sancions poden ser devastadores per qualsevol empresa i, a més dels costos financers, les penalitzacions també poden afectar la reputació de l'empresa i fer que els clients i col·laboradors dubtin de la seva capacitat per protegir les dades personals. 

 

Pèrdua de clients

Segons les estadístiques, una de cada tres empreses perd clients com a resultat d'un ciberatac. La confiança dels clients és difícil de guanyar i fàcil de perdre i un incident de ciberseguretat pot danyar significativament la reputació de la teva empresa. La pèrdua de clients té dues conseqüències: a curt termini, afecta els teus ingressos, però també pot tenir un efecte durador en la percepció de la teva marca o negoci com a resultat del boca-orella.

 

Cost elevat dels incidents cibernètics

Un incident cibernètic pot costar, de mitjana, uns 23.000€. Aquesta xifra inclou despeses per recuperació de dades, restauració de sistemes, pèrdua de negoci i altres costos associats a la gestió de la crisi. Sense una assegurança que cobreixi aquests costos, el futur del teu negoci podria estar en perill. Les petites i mitjanes empreses són especialment vulnerables, ja que sovint no tenen els recursos per absorbir aquests costos.

Com veus, en un món cada cop més digitalitzat, els ciberriscos són una amenaça real i creixent per totes les empreses i poden causar conseqüències greus a tots els nivells -econòmiques, legals i de reputació. Per això, una assegurança de ciberriscos esdevé una necessitat de prevenció clau.

A Medicorasse, en el nostre compromís amb la seguretat cibernètica, treballem amb les principals companyies especialistes del mercat per protegir el teu negoci amb amplis serveis de prevenció i resposta. 

Per posar-t’ho fàcil, ara pots fer la teva cotització directament al nostre web. Entra i omple el formulari de cotització de la pòlissa ara! I si ho prefereixes, també pots sol·licitar que un assessor contacti amb tu per informar-te i guiar-te en la contractació de l'assegurança de ciberriscos que millor s'adapti a les teves necessitats.

No esperis a patir un ciberatac, pren mesures ara! 

 

Medicorasse, Correduría de Seguros del CMB, SAU. NIF A-59-498220. Domicili social: Passeig Bonanova 47, 08017 Barcelona.  Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, al tom 20624, foli 211, full número B-10481, inscripció 1a, amb clau DGSFP J0928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera d'acord amb el Llibre II del Real Decret Llei 3/2020, de 4 de febrer, que transposa la Directiva (UE) 2016/97, de 20 de gener, sobre la Distribució d’assegurances.

Comparteix-ho: