Actualitat Medicorasse

9 aspectes clau per entendre (i poder comparar) una assegurança de salut

Medicorasse

Existeixen moltes tipologies d’assegurances de salut amb diversitat de cobertures, serveis i preus. Conèixer-ne els següents aspectes clau t’ajudarà a trobar la que s’adapta a les teves necessitats.

1. Cobertures

Són les garanties i els serveis que ofereix l'assegurança.

La majoria de les assegurances inclouen visites mèdiques, proves diagnòstiques, tractaments, intervencions quirúrgiques, hospitalització,  atenció a urgències i urgències a domicili. Les assegurances més bàsiques generalment no cobreixen les intervencions ni els serveis hospitalaris, fet que pot suposar un estalvi, però també una renúncia a prestacions importants i costoses.

A més, moltes assegurances solen incloure cobertures preventives com determinades revisions periòdiques, tractaments de reproducció assistida, salut emocional (psicologia), atenció dental o cirurgies de correcció visual, entre d'altres.

2. Guia mèdica

Són els professionals i centres concertats per la companyia que tens disponibles a la pòlissa.

Al revisar la guia mèdica de l'asseguradora, podràs verificar si compta amb els especialistes i centres de referència a la teva ciutat, si hi ha serveis propers al teu domicili o a la teva feina i si podràs seguir amb els teus metges de confiança. Hi ha asseguradores que disposen de centres mèdics propis exclusius per als seus assegurats.

3. Prima

És l'import que pagues per l'assegurança, normalment de periodicitat mensual.

La prima de l'assegurança es determina per diferents factors, entre els quals destaquen les cobertures que ofereix, el nombre d'assegurats i les seves edats o el lloc de residència.

Si en el moment de la contractació la prima està vinculada a alguna promoció, és important saber quin serà el preu un cop aquesta finalitzi.

4. Copagaments

Pagament addicional que assumeixes per cada ús d'un servei mèdic i que s’afegeix a la prima.

Els copagaments són útils per poder pagar una prima més baixa si no esperes fer servir gaire l'assegurança, però recorda que les malalties i els accidents són imprevisibles.

Informa't bé sobre els copagaments i assegura't de disposar d'una llista detallada de preus per servei, ja que poden variar entre companyies. Així mateix, cal que comprovis si hi ha un límit de copagaments per anualitat.  Els copagaments també estan subjectes a actualitzacions. 

5. Reemborsament

És la devolució, normalment  parcial, de les despeses mèdiques en aquelles modalitats d’assegurances que contemplen poder acudir a metges o centres no concertats.

Això permet visitar professionals fora de la xarxa de l'empresa asseguradora i rebre la devolució d’un percentatge elevat de les despeses. Si t’interessa aquesta opció, és important saber quins són els percentatges de reemborsament i els seus límits tant per acte mèdic com globalment i per anualitat.

6. Condicions

Clàusules que regulen què inclou la pòlissa de salut i què n’està exclòs, com s'accedeix als serveis i altres aspectes.

És essencial saber les condicions de la pòlissa. Per exemple, un dels beneficis de la sanitat privada és l'accés directe a especialistes sense passar pel metge de capçalera, encara que per a algunes proves cal una autorització prèvia –els tractaments, les intervencions quirúrgiques i l’hospitalització sempre requereixen d’autorització.

La majoria de les assegurances cobreix tot el territori nacional i té cobertura mèdica per a urgències a l'estranger en els desplaçaments temporals amb motius de viatges, així com altres cobertures pròpies de les assegurances d’assistència en viatge com ara despeses de trasllat en cas de problemes de salut.

7. Períodes de carència

Són els terminis que has d'esperar des de que contractes l’assegurança per poder accedir a determinats serveis mèdics (en general aquells que requereixen d’autorització prèvia).

Tingues en compte els períodes de carència per a parts o certs tractaments. Aquests temps varien segons l'assegurança i, a vegades, alguns d’ells s'eliminen si ja estaves assegurat prèviament a una altra entitat i hi ha continuïtat entre les dues.

8. Exclusions i patologies preexistents

Les exclusions són els serveis o actes que no estan inclosos a la pòlissa. Generalment, una d’elles són les preexistències o dolències que ja es tenen abans de contractar l’assegurança .

Per això, les companyies solen sol·licitar un qüestionari de salut per avaluar les possibles condicions preexistents i proposar condicions d’acceptació.

És important conèixer quines malalties o tractaments estan exclosos de la cobertura.

9. Límits

És l’ús màxim de serveis que et cobreix la pòlissa per a determinats actes, així com els imports màxims a reembossar en aquelles cobertures o modalitats d’assegurança que contemplen el reembossament.

Algunes asseguradores apliquen límits en certs tractaments, com ara el nombre de sessions en rehabilitació, en  el cost de pròtesis o la durada d’alguna hospitalització, com per exemple en psiquiatria. Revisa aquests límits amb cura.

I ara què?

Amb aquests conceptes clau, ja pots comparar l’àmplia oferta d'assegurances de salut del mercat i determinar quina és la que millor s'adapta a les teves necessitats. 

A Medicorasse, com a especialistes en assegurances de salut, treballem amb les principals companyies i oferim un ampli ventall d'assegurances de salut. A més, posem a la teva disposició el nostre equip d'assessors i t’oferim una avaluació gratuïta per trobar l'assegurança de salut que s'adapta a tu. Demana més informació sense compromís omplint el següent formulari. 

Si ho prefereixes, també pots accedir al nostre comparador online, que t'oferirà de forma automàtica diverses opcions d'assegurança de salut segons les teves característiques. Prova-ho sense compromís aquí.

 

Medicorasse, Correduría de Seguros del Col·legi de Metges de Barcelona SAU. CIF A 59498220. Domicili social al passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona. RM de Barcelona volum 20624, foli 211, full B10481, inscripció 1a. Dirección General de Seguros y Fondo de Pensiones clau J0928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera de conformitat amb el Llibre II del Real Decret Llei 3/2020,de 4 de febrer, que transposa la Directiva (UE) 2016/97, de 20 de gener, sobre la Distribució d’assegurances.

Comparteix-ho: