Actualitat Medicorasse

5 consells per tornar a la rutina: un mètode de prevenció personal, professional i econòmic

Medicorasse

Setembre sovint es considera com un nou començament, un moment ideal per reprendre hàbits saludables i de prevenció per tal d’estar preparat per afrontar el nou curs.
És per això que la tornada de vacances és un bon moment per fer una avaluació dels riscos als quals t’exposes i revisar les assegurances de protecció familiar, aquelles que et protegeixen de possibles eventualitats que poden impactar sobre la teva vida personal i laboral, així com sobre la teva situació econòmica.
A banda, és igual d’important tenir una tornada saludable a la rutina com a mètode de prevenció per reduir aquests riscos i afrontar de manera més segura l'inici del nou curs.

 

5 consells saludables per tornar a la rutina

1. Temps d'adaptació

Planifica uns dies per readaptar-te al teu entorn habitual abans de tornar a la feina o a la teva rutina diària. Durant aquest temps pots establir horaris, revisar les tasques pendents i planificar les setmanes vinents. Aquesta transició t'ajudarà a reprendre el ritme amb més facilitat i a reduir l'estrès associat a la reincorporació laboral. 

2. Recupera la rutina de son

Després de les vacances és important recuperar una rutina regular tan aviat com sigui possible. Dormir bé, en horaris constants, ajuda a restablir el ritme circadiari, que regula el cicle natural de son i vigília del teu cos. Recorda també evitar les pantalles almenys dues hores abans de dormir i crea un ambient de relaxació durant aquesta estona prèvia al llit. 

3. Exercici físic

La tornada a la rutina és també una oportunitat per reprendre o iniciar les activitats esportives i l'exercici. L’activitat física et fa alliberar neurotransmissors com la dopamina, la serotonina i les endorfines, responsables de les sensacions de benestar, plaer, positivitat i motivació. A més, una bona condició física pot prevenir certes malalties i accidents i és essencial per combatre l’estrès.

4. Cuida la teva alimentació

La tornada de vacances és el moment ideal per establir una alimentació saludable. Una bona alimentació beneficia el sistema digestiu, ajuda a mantenir un pes corporal correcte i t’aporta energia i vitalitat, aspectes essencials per afrontar el teu dia a dia de forma òptima i, alhora, per prevenir la fatiga, que pot provocar certes malalties i accidents.

5. Diverteix-te!

La rutina no ha de ser sinònim d'avorriment. És essencial reservar temps per socialitzar i fer activitats de lleure que et permetin desconnectar. La diversió és fonamental per mantenir l'estrès a ratlla i per gaudir de la vida diària.

 

Prevenció personal, professional i econòmica

Una tornada saludable a la rutina és essencial per cuidar la salut i prevenir els riscos als quals estàs exposat. No obstant això, cal recordar que els imprevistos existeixen i que és necessari estar preparat davant de possibles situacions adverses que poden afectar la teva vida professional i causar un impacte econòmic important per una reducció dels ingressos.

L’inici d’un nou curs és un bon moment per revisar si comptes amb unes cobertures adequades, que et permetin viure amb tranquil·litat i et protegeixin tant a tu com a la teva família davant de possibles eventualitats. 

Entre elles, tens: 

  • L’assegurança de baixa laboral: essencial si treballes per compte propi (és a dir, si ets autònom), perquè compensa la reducció d'ingressos durant els períodes d'incapacitat temporal, sigui per malaltia o accident.
  • L’assegurança d’accidents personals: l'objectiu és assegurar el benestar familiar en cas de pèrdua d'ingressos o augment de despeses derivats d’un accident que provoqui invalidesa permanent (total o parcial). 
  • Les assegurances de vida: protecció econòmica en cas de defunció, incapacitat o invalidesa permanent, per accident o malaltia. Aporten ingressos per fer front a despeses i deutes pendents (hipoteca, cotxe, crèdits, etc.).
  • Les assegurances de dependència: permeten percebre una indemnització econòmica en forma de renda mensual vitalícia en cas que la persona esdevingui dependent - en determinat grau - en un futur.

 

A Medicorasse, posem a la teva disposició un assessor/a personal per avaluar els teus riscos i els de la teva família i fer una proposta asseguradora adaptada a les teves necessitats. Pots sol·licitar més informació sense compromís aquí.

 

Medicorasse, Correduría de Seguros del Col·legi de Metges de Barcelona SAU. CIF A 59498220. Domicili social al passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona. RM de Barcelona volum 20624, foli 211, full B10481, inscripció 1a. Dirección General de Seguros y Fondo de Pensiones clau J0928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera de conformitat amb el Llibre II del Real Decret Llei 3/2020,de 4 de febrer, que transposa la Directiva (UE) 2016/97, de 20 de gener, sobre la Distribució d’assegurances.

Comparteix-ho: