Actualitat Medicorasse

Què cal tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança de la llar

Medicorasse

Una casa és un dels béns més preuats que pots adquirir al llarg de la teva vida i, per tant, protegir-la és una condició indispensable perquè en puguis gaudir amb total tranquil·litat. La contractació d’una pòlissa d’assegurances no és obligatòria, però disposar d’una assegurança de la llar és altament recomanable, ja que en garanteix la protecció davant de qualsevol contingència i suposa un estalvi de diners important. 

 

Cobertures bàsiques i complementàries 

L’assegurança de la llar és una assegurança multirisc, atès que conté i garanteix en una única pòlissa les cobertures bàsiques dels imprevistos que poden afectar l’habitatge, les persones que hi viuen i fins i tot terceres persones. Entre aquestes cobertures hi ha: 

  • Danys del continent: es tracta de la cobertura de les reposicions per sinistres (incendi, inundació, robatori, etc.) que puguin afectar elements del continent de l’habitatge, com ara sostres, terres, instal·lacions, finestres, etc. Cada companyia asseguradora determina quins béns i sinistres s’inclouen a la cobertura de la pòlissa i quins s’exclouen. 
  • Danys del contingut: és la part de l’assegurança que cobreix la reparació o la reposició d’allò que forma part del contingut de l’immoble, com els mobles, electrodomèstics i altres estris. No obstant això, és normal que les asseguradores cobreixin aquests objectes pel “valor real”, és a dir, que descomptin la depreciació que pateixen per l’ús i el pas del temps. 
  • Defensa jurídica: aquesta cobertura inclou defensa penal, drets com a propietari o llogater i també altres serveis que ofereixi l’asseguradora i, per tant, permet que puguis fer la reclamació dels danys que un tercer hagi pogut causar als teus béns. 
  • Responsabilitat civil (RC): si hi ha una cobertura imprescindible dins de les pòlisses de la llar, aquesta és la de responsabilitat civil. Aquesta cobertura cobreix totes aquelles reparacions i indemnitzacions que l’assegurat ha de pagar per danys ocasionats a tercers (fuita d’aigua, incendi, etc.). Si no disposes d’aquesta protecció, hauries d’afrontar despeses molt elevades, i seria especialment greu en aquells casos en els quals el sinistre o imprevist provoqui lesions greus a tercers o víctimes.  
  • Altres cobertures. Com vam parlar en l’article sobre “Cobertures de la teva assegurança de llar que segurament no coneixes”, les companyies asseguradores inclouen moltes i variades cobertures dins la pòlissa de la llar i ofereixen opcions que permeten ampliar la cobertura a altres causes accidentals. Alguns exemples, són: responsabilitat civil com a propietari de mascotes, assistència a la llar, atracament en la via pública, etc. Tot dependrà de les teves necessitats particulars. 

 

Valoració correcta del continent i el contingut 

Una vegada decidit el tipus d'assegurança que vols contractar, és important la correcta declaració de la valoració de l'habitatge en continent i en contingut, ja que, en cas de sinistre, la indemnització per part de la companyia serà d'acord amb el valor declarat de reconstrucció o de restitució dels béns. Per assegurar una correcta valoració de continent i contingut és convenient consultar-ho amb un expert, perquè s'ha de tenir present que, en cas de sinistre, les asseguradores indemnitzaran segons la valoració declarada en la contractació de l'assegurança. Per tant, si es fa un càlcul inferior, en cas de sinistre, la indemnització serà proporcionalment menor.

 

La prima: factors clau per calcular el preu de l’assegurança  

A més dels capitals assegurats de continent i de contingut, a l’hora de calcular el preu de la prima, les companyies tenen en compte les característiques de l’habitatge, com per exemple l’any de construcció o de rehabilitació, l’ús que li vulguem donar (principal o secundari), la seva localització, si és un pis o una casa unifamiliar, les mesures de protecció i seguretat o el règim (propietari, arrendador o llogater), entre d’altres.

 

Les exclusions 

Les cobertures de l’assegurança de la llar tenen les seves pròpies exclusions i limitacions que convé conèixer, a més d’unes exclusions generals que afecten totes les garanties.

 

La gestió dels sinistres

L’atenció al client en cas de sinistre i l'eficiència en el procés de reclamacions són aspectes crítics que cal considerar en escollir una assegurança de la llar, ja que d’ells dependrà la velocitat en la solució dels problemes derivats del sinistres, així com l’agilitat en el pagament de les possibles indemnitzacions.

 

Avantatges de contactar l’assegurança de llar amb un corredor d’assegurances

Amb tots aquests factors a tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança de la llar i l’àmplia oferta que ofereix el mercat, triar l'assegurança correcta pot ser una tasca desafiant, atesa la varietat d'opcions disponibles al mercat. A Medicorasse, oferim un assessorament personalitzat que t’orientarà i et guiarà per contractar una assegurança de llar adaptada a allò que necessites i et permetrà conèixer totes aquelles cobertures de les quals disposes.

A més, quan es produeix un sinistre, t’acompanyem durant el procés. Ens encarreguem de totes les gestions, agilitzem els tràmits, tractem amb les parts involucrades i et representem davant de les companyies. 

A Medicorasse comptem amb un equip altament especialitzat al teu servei. Si vols sol·licitar més informació sense compromís sobre l’assegurança de la llar, ho pots fer a través del següent formulari.

 

Medicorasse, Correduría de Seguros del Col·legi de Metges de Barcelona SAU. CIF A 59498220. Domicili social al passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona. RM de Barcelona volum 20624, foli 211, full B10481, inscripció 1a. Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions clau J0928. Pòlissa de responsabilitat civil i capacitat financera de conformitat amb el Llibre II del Reial decret llei 3/2020, de 4 de febrer, que transposa la Directiva (UE) 2016/97, de 20 de gener, sobre la distribució d'assegurances.

Comparteix-ho: